HTML

HÉTKÖZNAPOK

Kutyám ugyan nincs, de történeteim vannak.

Friss topikok

Zöldséget beszélek

2013.02.13. 15:19 élhetetlen

Szeretem a zöldségeket. Majdnem mindet, és úgy, a saját ízükkel. Ez vett rá erre a szösszenetre.

Például az avokádó. 1000+ 1 guacamole recept a hálón, legalább ennyi padlizsánkrém recept, mindegyik úgy agyonfokhagymázva, hogy az alapnövény íze már sehol sincs.

Ebből már kiderülhetett, hogy nem vagyok fokhagyma párti, nem arról van szó, hogy nem szeretem, de ha úgy rendesen eszem egy adagot, utána két napig még a kristálycukrot is keserűnek érzem. A másik magyarázatot a sofőr srácunk adta, akivel sokat beszélgettünk kajáról is, többször mondtam, hogy fokhagyma nem, és egyszer megvilágosodott, és a következőt sikerült mondania: Tudom már, miért nem szereted a fokhagymát! Mert boszorkány vagy! Eddig a vicc.

Avokadó. Olyan nincs, hogy este vendég jön, lemegyek, veszek két érett avokádót krémnek. Vagy éretlen, vagy túlérett. A megoldás, megveszem az éretlent (az utolsó akció óta 18 db röhög a mélyhűtőmben), hagyom megérni a konyhapulton, amig benyomható lesz), megmosom, behörcsögölöm a mélyhűtőbe. Az avokádó nagyon jól bírja a fagyasztást, ráadásul a rostok kissé szétesnek, tehát egy szál villával krémmé keverhető. Nem kell más, mint só, bors, és egy kanál tejföl. Az avokádó gyorsan bebarnul a szabad levegőn, ez elkerülhető, ha előre akarjuk elkészíteni, akkor befűszerezzük, a belerakandó tejfölt elkenjük a tál tetején, ezzel lezárjuk, és csak tálalás előtt keverjük össze. Választékbővítésnek jó a ledarált trappista, só, bors, tejföl krém. Ha van idő, nagyon jó beszerezni a kész pici sajtos pogikat, ekkor a tálalás: pogik, két krém, és minden vendégnek egy sütis villa, pogi kettétör, és azt rak rá, amit akar.

A padlizsán. Szeretem a rántott padlizsánt, de ahhoz lusta vagyok. Natúr szelet, akár serpenyőben, akár tepsiben. Igen, hogy finom legyen, kell hozzá az olaj, (és persze a só, bors). Ha flancolok, alias vendéget várok, megfordítás után, mikor már majdnem kész, lehet rátenni bevagdosott párizsit, a közepén egy darabka sajttal, a párizsi kinyílik, mint egy virág, krumplipürével egy rendes vacsora. Egyébként hidegen, melegen, egy szelet kenyéren….

Persze, gasztropervez vagyok, a kenyéren úgy a legjobb, ha alákenek egy sonkás medve kockasajtot.

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyatlanul.blog.hu/api/trackback/id/tr615078645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása