HTML

HÉTKÖZNAPOK

Kutyám ugyan nincs, de történeteim vannak.

Friss topikok

Pipics, Itt a húsvét!

2021.03.19. 22:07 élhetetlen

 

Megöregedtem, már nem festek piros tojást, a Húsvét hangulatát már csak a madárkákkal adom meg, ha jön valaki, a funkciót betöltik, ha nem jön senki, akkor megeszegetem őket. 

PIPICS-2.jpg

 

Ez nem recept, csak egy trükk, és vagy látjátok, vagy nem, ez az Indextől függ. Egy egyszerű kelt tészta, amiről sok recept van, és működik porélesztővel is, tehát lehet alapot választani. Aztán a megkelt tésztát olyan darabokra kell vágni, hogy 4 cm átmérőjű rudakat lehessen formázni belőle. Ezt aztán kb. 6 centis darabokra vágjuk, és úgy 15 centis kukacokat sodrunk a két tenyerünk között, és ezeket a kukacokat csomóra kötjük, úgy, hogy legyen egy rövidebb kiálló vég, az lesz a fej, és a kézzel kialakított csőr, a hosszabb részre rátenyerelünk, aztán bevagdossuk, abból lesz a farok. Lekenhetjük tojással, hogy szebb színe legyen, és ha megsült és kihűlt, olvasztott csokiból fogpiszkálóval lehet szemet csöppenteni rá, és még nem láttam gyereket, aki nem örült volna neki.

Kellemes locsolkodást!

Szólj hozzá!

Címkék: Húsvét

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyatlanul.blog.hu/api/trackback/id/tr7816471024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása