Karácsonyi torta
Semmi flanc, csak a hangulat. Három, vagy négy tojásos kakaós piskóta. Ezer recept van, általában ahány tojás, annyi kanál cukor, nekem az sok, tehát kevesebb, és annyi kanál liszt. Ez annyiban változik, hogy egy kanállal kevesebb liszt, helyette egy kanál cukrozatlan kakaópor. Nem szoktam szétválasztani a tojásokat, csak habosra keverem (gépi) habverővel, a cukorral és egy csipet sóval (ez fontos, mert teltebb lesz az édes íz tőle). Mehet bele a kakaós liszt, elkeverni, mehet a kikent formába, aztán a sütőbe. Nem tudom, hány fokra, mert egy negyven éves gázsütőm van, ami már nem emlékszik, hogy mi hány fok, és én sem emlékszem, valami közepes. Sokan mondják, hogy ne nyisd ki a sütőt, amíg sül a piskóta. Én viszont egy kis papírhengerrel fél cetire kitámasztom, már sülés közben kijön a gőz, és nem esik össze a piskóta. Aztán félbe vágom, az alsó felére ganázs krém, az is ismert, habtejszín felmelegítve, bele étcsokoládé, és, ha kihűlt lehet habosítani habverővel, a felső fele meg kap egy étcsoki mázt. És a poén, a dekoráció csak egy mézes kiszúróba öntött fehér angyal.
A végeredmény: