Én eszem meg minden ismerősöm felesleges patisszonját. Panírozni utálok, rántottat csak akkor eszem, ha készen kapom.
A többi. Főzelék, meghámozom, kimagozom, két centis cikkekre vágom, azokat két mm-es, két centis lapkákra, aztán, vaj, vagy olívaolaj, párolás, felöntés, petrezselyem zöldje, és, ha puha, egy tejfölös habarás. Bundás kenyérrel, vagy lángossal a legjobb.
Patisszon lecsó, darabolva, alápárolt hagymával,só. Esetleg alá pirított kevés szalonnával, és, ha puha, egy kis tejföl, tálaláskor bors. Ha van otthon paprikád, paradicsomod, az jó bele, nekem általában nincs.
A patisszont nem csak hússal lehet tölteni. Úgy hámozd meg, hogy ne lyukadjon ki az alja, a tetejét a közepe felett vágd le, magozd ki, és a testbe mérettől függően mehet két, három fűszerezett, felvert tojás, mehet rá a tető, egy ki olaj, vagy vaj, irány a sütő. A tojás kitölti a teret. Ha puha, jöhet a dekor, szalonnacsík, sajtcsík, ami van, és ha még egy köret is összejön, erre már vendéget is lehet hívni, ez jó kisebb tökre, cukkinire is, ha érdekel, fotó a kutyatlanul,.blog. pont.hu-n.

