HTML

HÉTKÖZNAPOK

Kutyám ugyan nincs, de történeteim vannak.

Friss topikok

Patisszon és cukkini

2021.09.15. 21:40 élhetetlen

Én eszem meg minden ismerősöm felesleges patisszonját. Panírozni utálok, rántottat csak akkor eszem, ha készen kapom.

A többi. Főzelék, meghámozom, kimagozom, két centis cikkekre vágom, azokat két mm-es, két centis lapkákra, aztán, vaj, vagy olívaolaj, párolás, felöntés, petrezselyem zöldje, és, ha puha, egy tejfölös habarás. Bundás kenyérrel, vagy lángossal a legjobb. 

Patisszon lecsó, darabolva, alápárolt hagymával,só. Esetleg alá pirított kevés szalonnával, és, ha puha, egy kis tejföl, tálaláskor bors. Ha van otthon paprikád, paradicsomod, az jó bele, nekem általában nincs.

A patisszont nem csak hússal lehet tölteni. Úgy hámozd meg, hogy ne lyukadjon ki az alja, a tetejét a közepe felett vágd le, magozd ki, és a testbe mérettől függően mehet két, három fűszerezett, felvert tojás, mehet rá a tető, egy ki olaj, vagy vaj, irány a sütő. A tojás kitölti a teret. Ha puha, jöhet a dekor, szalonnacsík, sajtcsík, ami van, és ha még egy köret is összejön, erre már vendéget is lehet hívni, ez jó kisebb tökre, cukkinire is, ha érdekel, fotó a kutyatlanul,.blog. pont.hu-n.

 tok.jpeg

 

cukk-1.jpgcukk-3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyatlanul.blog.hu/api/trackback/id/tr7816690220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása